Actueel

Foto bij bericht over fusietoets

De Tweede Kamer heeft op 10 september 2019 de wet aangenomen die regelt dat de fusietoets in het funderend onderwijs wordt afgeschaft. De Kamer nam ook een amendement aan dat regelt dat het schoolbestuur tijdens het hele fusieproces overlegt met de MR.

wo 11 september 2019
Foto bij masterclass Samenspel bestuur en (G)MR

Versterking medezeggenschap organiseert op 9 oktober 2019 een masterclass Samenspel bestuur en (G)MR voor bestuurders en (voorzitters van) medezeggenschapsraden. De masterclass vindt plaats in Utrecht en duurt van 13.30 tot 17.00 uur.

ma 9 september 2019

Versterking medezeggenschap organiseert dit najaar twee regionale netwerkbijeenkomsten voor MR-leden in het primair en voortgezet onderwijs. Na het plenaire deel kunnen de deelnemers kiezen uit drie workshops, georganiseerd door de VOO, CNV Onderwijs en Ouders & Onderwijs.

wo 4 september 2019
foto bij wms congres 2019

U kunt zich nu inschrijven voor het 13e WMS congres met als thema Meer verantwoordelijkheden, meer samenwerking. Het congres vindt plaats op 27 november 2019.

ma 2 september 2019

De handreiking biedt leden van (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraden handvatten, tips en suggesties om een goede samenwerking tussen GMR en MR te bevorderen. De handreiking bevat ook een aantal praktische voorbeelden.

 

di 28 mei 2019
Foto bij Laks

Om leerlingen voor de medezeggenschapsraad te interesseren, introduceert het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) Schoolgebouwd, een laagdrempelig rollenspel dat nu voor alle scholen voor voortgezet onderwijs beschikbaar is.

ma 15 april 2019
Afbeelding bij Nieuwe handreiking goede medezeggenschap over financieel beleid

De MR heeft een belangrijke taak als het gaat om het financieel beleid van de school. Het project Versterking medezeggenschap heeft ter ondersteuning van de MR een nieuwe handreiking financieel beleid gepubliceerd.

wo 3 april 2019
foto bij jaarverslag LCG WMS 2018

Jaarverslag van de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS 2018 is digitaal beschikbaar.

do 21 maart 2019
Foto Isette Westphal

Week van de MR: bekendheid gaat met sprongen vooruit! De MR van KBS Op De Groene Alm in Utrecht merkte dat lang niet alle ouders weten wat de MR doet en voor welke onderwerpen ze er terecht kunnen. Reden om begin januari van dit jaar ‘De week van de MR’ te organiseren.

wo 6 maart 2019
Foto bij Handreiking ouderraadpleging

Versterking medezeggenschap heeft de nieuwe handreiking Ouderraadpleging gepubliceerd. In de handreiking staan tips voor de organisatie van een ouderraadpleging met een helder stappenplan en voorbeelden. Ook is er een voorbeeld uit de praktijk in opgenomen. 

ma 18 februari 2019